Onze geschiedenis

Het begon allemaal bij opa Piet
Heb je ooit een stukje van onze beroemde Opa Piets Brok geproefd? Grote kans van wel. Die onweerstaanbare speculaasbrok is al generaties lang een favoriet, bedacht door niemand minder dan onze overgrootvader Piet. Vijf generaties geleden begon hij met bakken – en wat hij toen startte, leeft nog steeds voort.
Meer dan 110 jaar bakgeschiedenis
In 1913 opende Piet Blom zijn bakkerij in Genemuiden. De eerste broden rolden er uit de oven en het ambacht werd met de paplepel doorgegeven – van vader op zoon, vijf generaties lang. Bakken zit simpelweg in ons bloed.
Van Zalk naar Hattem (en verder)
Zoon Jan Willem nam de zaak over en verhuisde naar Zalk. Toen hij op jonge leeftijd overleed, nam zijn zoon Peter – nog maar een tiener – de bakkerij op zich. Later stapte ook Peter’s zoon Wim in. Samen verhuisden ze naar Hattem en bouwden daar verder aan het succes.
Groeien met smaak
De liefde voor goed brood en banket bleef niet onopgemerkt. Wim opende een tweede bakkerij in Hasselt, gevolgd door vier winkels in Zwolle. Inmiddels bakken we ook voor bedrijven, supermarkten en ziekenhuizen. Brood van Blom vind je overal.
De vijfde generatie staat klaar
En ja hoor – de volgende generatie staat al in de bakkerij. In 2022 stapten Daphne en Patrick in het familiebedrijf. Met dezelfde passie als hun voorouders en frisse ideeën voor de toekomst.
En nu?
We blijven doen wat we het liefst doen: bakken. Met liefde, vakmanschap en 100% Nederlandse tarwe. Want goed brood – dat proef je.