Onze geschiedenis

Het begon bij Piet

Opa Piets Brok. Onze overbekende, overheerlijke speculaasbrok – je hebt er vast al een van gesmuld. Onze overgrootvader Piet bedacht ‘m. Hij was het die vijf generaties terug begon met bakken.

Vijf generaties Blom. Dat is heel wat bakervaring bij elkaar. Inmiddels ruim 110 jaar geleden opende Piet Blom zijn bakkerij in Genemuiden waar de eerste Blom-broden de oven in gingen. Sinds die tijd zit het bakken en ambacht diep in de Blom-genen.

Van zoon op zoon op zoon.

Jan Willem, Piets zoon, bleek ook een geboren bakker. Hij nam de bakkerij over om vervolgens te verhuizen naar Zalk. Toen hij plots overleed op 38-jarige leeftijd, nam zijn zoon Peter – zo jong als hij was – hier de zaak over.

Ook Peters zoon Wim koos voor het bakkersvak – hij is immers een Blom – en besloot zijn vader te helpen in de bakkerij. Zo snel als het deeg rees, groeiden ook hun ambities. Ze verlieten Zalk om in Hattem een grotere zaak te beginnen. Met succes.

Vijf generaties, en verder

Mensen liepen zo warm voor het brood en banket van Blom dat Wim een tweede bakkerij opende in Hasselt. Er volgden nog vier Blom winkels in Zwolle. En er wordt al jaren gebakken voor bedrijven, ziekenhuizen en supermarkten. Brood van Blom is overal.

En de kinderen van Wim? Ook deze vijfde generatie heeft bakkers-genen. Daphne en Patrick stapten in 2022 in het familiebedrijf – met dezelfde passie voor het ambacht en met ovenheerlijke ideeën voor de toekomst.

Het verhaal van Bakker Blom gaat dus ‘gewoon’ verder. We blijven bakken. Met goede smaak, puur ambacht en 100% Nederlands tarwe.

 

 

Winkelmandje

×

Je winkelmandje is nog leeg